Att köpa kattunge

Att köpa kattunge från Rozehip´s

Kattunge från oss säljs tidigast när den är 13 veckor.

Är ni intresserade av kattunge från oss ser vi helst ett mail som första kontakt, där ni berättar lite om er själva, hur ni bor och hur en kattunge skulle få det hos just er familj :)

Intresserade är efter denna första kontakt sedan välkomna att hälsa på våra kattungar när de blivit stora nog att ta emot besök,  för gos och en kopp kaffe :) , och det är inte först till kvarn som gäller,vi förbehåller oss rätten att själv välja köpare, allt utifrån kattungens bästa. 

Vid leverans är kattungen registrerad i SNRF/WCF  med stamtavla/pedigree,vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva ( Purevax RCP) , veterinärbesiktigad senast 7 dagar före leverans, chipmärkt och vi testar alla kullar med "Kolla Masken" , samt doldafelförsäkrad i If. De har egen individuell försäkring i Agira som med fördel tas över av köparen,  den har också med sig ett kattungepaket med mat som den är van vid,  filt som luktar "mamma", ett litet kit med provflaska schampo och en pudelkam. 

Kattunge som säljs utomlands är vaccinerad mot Rabies (om landets importregler kräver detta)  och har EU-pass, och veterinärintyg/ Health certificate  Det är upp till varje köpare från annat land att kontrollera importlandets införselregler!

Vi tänker på helheten , -rastyp-hälsa-temperament-miljö-socialicering.

Vi ställer regelbundet ut många av våra katter, för att få objektiv bedömning så att vi vet att vi är på rätt väg med vår avel och för att det är väldigt roligt med utställningar också. 

Hälsa och miljö är väldigt viktigt för oss, vi hälsotestar våra katter för HCM, Fiv/Felv, PKD (DNA -test) , Chlamydia, Herpes, Mucoplasma och parasiter/mask. Att ha ett rent fräscht hem och bra miljö för katterna , med fri tillgång på foder av olika slag , och alltid rent vatten , och många kattlådor , är väldigt viktigt för oss. Vi använder Everclean kattsand som enligt tester ska vara bäst på att kapsla in lukt och ev.virus och det ska inte stinka hankatt i ett hem även om man har fertil hane ! 

Kattungarna är uppfödda på blötfoder med kalkon och kyckling från Hills, Kattungetorrfoder från James Wellbeloved som innehåller så lite allergiframkallande ämnen som möjligt och är milt och snällt mot små magar. När ungarna blir lite äldre får de också spannmålsfritt torrfoder från Purizon. 

Svensk finmalen nötfärs är också populärt! 

 De är såklart socialiserade och vana vid familjeliv:)

Pälsvården är viktig att träna på ! Vi badar och fönar ungarna minst tre gånger innan leverans och de är vana vid att bli borstade och kammade, och att få klorna klippta. Vi tränar våra kattungar mycket på att bli burna, de får inte sprattla och vilja ner direkt, viktigt inte minst om man vill ställa ut sin katt.  En brochyr med information om rasens pälsvård skriven av mej, får man med vid köpet, samt några andra broschyrer om kattskötsel och första hjälpentips från Agria. 

 

Våra vuxna katter äter kvalitetsfoder från Royal Canin och Purizon , färskt foder från Princess (Manaxpet.se) , laxolja och fodertillskott av hög kvalite, allt för att våra katter ska må så bra som möjligt. De har tillgång till 2 (snart 3 st)  fina kattgårdar dit de kan gå direkt via luckor från huset och gå in när de vill.

Hona med ungar har alltid eget rum för att de ska få lugn och ro.

Vi har delat upp våra katter lite , för att hålla stressnivån på ett minimum.

Jag åker regelbundet på föreläsningar /seminarium för att lära mej mer, man blir aldrig fullärd!

 

Vi säljer inga utekatter!!

Har ni tillgång till innätad gård är det toppen, men innätad balkong eller promenad i koppel går bra:) Vi förutsätter att eventuella allergier mot katt är utredda, och att det är genomtänkt att skaffa en katt.

 

Katter som används i avel får endast användas för renrasig avel med registrerade avkommor. Vi är mycket restriktiva med att sälja avelskatter och då endast till registrerade uppfödare som delar vår syn på Brittiskt långhårs rastyp och våra värderingar.

 Alla katter ska kastreras som inte enligt kontraktet är sålda till avel. Lämplig tid att kastrera är 9-13månader. 

 

Några förbehåll att ha ensamrätt på Rozehip´s linjer i sitt hemland godtas ej.

Jag är support åt katter jag sålt, om köparen vill. Ingen fråga är för obetydlig eller dum, jag svarar alltid så fort jag kan.

Om en katt från Rozehip´s av någon anledning ska säljas/ omplaceras eller avlivas vill jag att du hör av dej till mej, jag är väldigt mån om vart katterna hamnar och om det behövs hjälper jag till med omplacering i den mån jag har möjlighet.

Jag tror på en öppen dialog mellan uppfödare och köpare-allt för kattens  bästa och rasens främjande.

Det är enligt SNRF/WCF kontrakt köparen som avhämtar kattunge hos säljaren , enligt överenskommelse försöker vi om det går att leverera kattunge till Visby i första hand, till Arlanda /Stockholm/ Nynäshamn i andra hand  mot viss kostnad för köparen.  Vi är  måna om att leverans ska kunna ordnas och vi är mycket tillmötesgående och försöker verkligen anstränga oss för att vara behjälpliga med leverans till fastlandet. 

Reserverad- vi och ev köpare funderar 

Tingad- kattungen är så gott som såld, handpennning är betald. Om katten inte betalas och hämtas i tid enligt kontraktet återgår katten i Rozehips ägor och handpenningen är förverkad.

Under utvärdering- kan ev bli till salu senare

Såld- till fullo betald och avhämtad av nya ägaren.

Rozehip´s Sunshine Reggae , Bor i Visby
såld Rozehip´s I love Rock and Roll (kallas Prillan :) super ögonfärg redan!!!
Rozehip´s She´s Got the Look , stannar i katteriet.
Rozehip´s Smalltown Boy (tingad, till Finland)
Rozehip's She's got the Look, stannar hos oss.
Rozehip's She's got the Look
Hercules, choklad/vit hane såld
Rozehip´s Firestorm #sötastivärlden <3 "Lasse" Såld till Mariestad
Hercules
Söta snygga Rozehip´s Hercules
Ljuvlig kattunge ❤
Rozehip´s Jubilee

Vi finns på Facebook!

där uppdaterar vi oftast-Facebookgrupp Rozehips 

Superhjältekullen född 10/6 2017

Rozehip´s Echo svart/vit hona
Rozehip´s Hercules Choklad/vit hane
Rozehip´s Firestorm röd/vit hane (reserverad)
Rozehip´s Jubilee svartsköldpadd/vit hona
Rozehip´s Jubilee
Rozehip´s Echo svart/vit hona (reserverad)
12. jun, 2017
Vi har kattungar !
Natten mellan 10-11 juni 2017 föddes ICH Aramis Denny Moor och Rozehips Believes kull . Fem fina kattungar , tre hanar och två honor.
Bilder och mer info kommer :)
Bella när hon var liten, sötaste bebisen <3

Vi väntar kattungar runt 3-7 juni.

Vi väntar kattungar , Bella är dräktig med Aramis :D Beräknad förlossning 3-7 juni 2017

parningar

Nu är hälsotesterna klara och planerade parningar 2017  är följande :

CH Aramis Denny Moor-Rozehip´s One Less Lonely Girl (Leslie) 

 

 CH Aramis Denny Moor-Rozehip´s Believe (Bella) Detta är den genetiskt roligaste kombinationen, då vi vet att Bella bär Choklad och dilution, det kan bli massor av färgkombinationer!!

Förväntade färger på kattungar:

hanar: svart, blå, röd,  creme, choklad, lila,  svart/vit, blå/vit, röd/vit, creme/vit, choklad/vit, lila/vit. 

honor: svart, blå, choklad, lila ,svartsköldpadd och blåsköldpadd, lilasköldpadd, blåsköldpadd, svart/vit, blå/vit, choklad/vit , lila/vit, svartsköldpadd/vit, blåsköldpadd/vit, lilasköldpadd/vit,

 

 CH Aramis Denny Moor- CH Rozehip´s Chocolate Chip

Förväntade färger på kattungar :

hanar: choklad, lila, röd , creme, choklad/vit, lila/vit, röd/vit, creme/vit.

honor: choklad, lila, chokladsköldpadd och lilasköldpadd, choklad/vit, lila/vit, chokladsköldpadd/vit, lilasköldpadd/vit.

 

 

Rozehips Popcorn
Creme hane, f 7/7 2015
Jättefin och lovande hane, supergosig och alltid hungrig :D Såld till Ekängens Britter.
Beskrivning

Java

Rozehip´s Java  Helt kolsvart  hane född 7/7 2015 . Kraftig ,rastypisk, jättegosig och social, kommer alltid först fram och vill komma up i knät.  såld till Irina i Stockholm.

Lilla Ljuvligt söta Rozehip´s Millicano <3 Svartsköldpadd hona f 14/7 2015
Rozehip´s Popcorn, Creme hane f 7/7 2015

 Både Bella och Leslie hade varsin kull  2015 med  Wivaldi from Gloryhill,  en chokladfärgad hane,importerad från Tyskland,  som lämnat väldigt fina kattungar. Wivaldi är riktigt snygg och rastypisk själv, har ett fantastiskt temperament, genomsnäll, älskar människor, helt orädd och är den keligaste av knäkatter!! Han har blodgrupp A , är genetiskt fri från PKD, har HCM (normal) scannade föräldrar. Leslies kull föddes 7/7 och Bellas den 14/7.

Rozehip´s Peanut Cookie
Röd solid hane född 2014
Såld till Mullsjö
Rozehip´s Heavenly Cupcake
Svartsköldpadd/vit hona född 2014 Heavenly Cupcake är en supergosig och kelig docksöt liten katt med silkesmjuk päls. Lilla Cupcake är såld till Överum.
Rozehip´s Cookies and Cream Röd/ vit bicolour hane född 2014
Såld till Själsö
Rozehip´s Chocolate Chip Chokladsköldpadd/vit född 2014
Chipsie stannar i vårt katteri,hon är utställd med mycket fina resultat.
Rozehip´s Marshmallow Röd solid hane född 2014
Såld till Stockholm
Hane född 2014
Kull född 4/7 2014. Choklad/sköldpadd/vit hona , röd/vit hane, Röda hanar 2 st, Svart/sköldpadd/vit hona :)

Rubrik

Vi har fått kattungar! Zaphrans och Alvins kull föddes den 4 juli 2014, det är fem stycken fina ungar, två honor och tre hanar 

 

Rozehip´s Turn To You född 2013
Beskrivning
Rozehip´s Turn To You
Beskrivning
Rozehip´s Believe född 2013
Beskrivning
Believe
Beskrivning
As Long As You Love Me född 2013
Beskrivning
One Less Lonely Girl född 2013
Beskrivning
Beskrivning
Beskrivning

Rubrik

Rozehip´s One Less Lonely Girl

Beskrivning

Rubrik

 Rozehip´s As Long as You Love Me är en social och rastypisk stor kille , med mycket päls :) Han är såld till gulliga fam Björkander i Vibble

Rozehip´s Turn To You Såld till gulliga fam Hansson Visby
Rozehip´s Believe (stannar)

Rubrik, t.ex. Senaste nytt

Den 25/4 fick Alvin och Zaphran ungar. 2 hanar och 2 honor. Från vänster- hona Chokladsköldpadd.Röd solid hane.Svartsköldpadd/vit bicolour hona.Röd/vit hane. Alla bebisarna växer så det knakar och Zaphran är en så duktig mamma och pysslar om sina små.
Rubrik
Nu börjar bebisarna bli lurviga och om möjligt ännu sötare :)
Rubrik
Beskrivning
2 veckors bild på svartsköldpadd hona.
Beskrivning